Soproni Borvidéki Borverseny

2022. április 29-én megrendezésre került a Soproni Borvidéki Borverseny, melyre nívós szakmai zsűri érkezett az ország különböző pontjairól. A 44 termelő által megmérettetésre küldött 182 tételt (69 fehér – ebből 3 habzó -, 83 vörös, 30 rozé) 100 pontos bírálati rendszerben 15 szakértő bírálta. A megnyitón beszédet mondott Dr. Farkas Ciprián polgármester, Molnár Ákos hegyközségi tanács elnök és Mikó Gábor hegybíró. A bírálat reggel 9:15-től fél 1-ig tartott és sok szép eredménnyel zárult. Gratulálunk a díjazottaknak!

Köszönjük a Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium diákjainak a lelkes és precíz munkát!

Helyszín: Soproni Egyetem Ligneum Látogatóközpont

Teljes eredménylista: Eredmeny(3)

 

Szüreti időpontok 2021

 

Ökológiai szőlő technológiai bemutató – Meghívó

A Steigler Pince és a Biocont Magyarország Kft. egy közös bio szőlőtermesztési bemutatót tart 2021. szeptember 2-án. A rendezvény ingyenes, előadásokkal és terepbejárással. Regisztráció szükséges. Részletek a csatolt Meghívóban.

Meghívó megtekinthető ezen a linken.

 

Molnár Ákos elnök úrral készült riport a Borvidék jövőképéről

Fotó: Filep István

A cikk a csatolt link alatt található:

https://borespiac.hu/2021/06/03/terra-incognita/?fbclid=IwAR0sqc8wuNgKjiKmxuEOLQxdJMehpVuhotKckgPTP86L_0ZcctmU6NSXFf8

2021. június 15.

 

Munkarend változás szabályai

Tisztelt Hegyközségi Tagok!

Felhívjuk figyelmüket, hogy 2021. május 17-től ügyfélfogadási időben újra állunk rendelkezésükre az alábbiak szerint:

A beadandó kérelmeket elektronikus úton lehet megküldeni sopron@soproniborvidek.hu e-mail címre.

Időpontot foglalhatnak e-mailben vagy a +36-70/50-987-80-as telefonszámon, ügyfélfogadási időben (H-K 08:00-14:00, Sz-Cs 14:30-17:00).

Szükséges dokumentumok megtalálhatók és letölthetők a www.sopronihegykozsegek.hu/dokumentumok weboldalon.

2021. május 13.

.

 

Meghívó hegyközségi fórumra

Tisztelt Tagtársunk!

A Soproni Borvidék marketing-stratégiája – mint munkaanyag – elkészült. Elsőként a Hegyközségi Tagjaink körében kerül bemutatásra azzal a céllal, hogy ezen a fórumon elmondhassák véleményüket, ötleteiket és esetleges változtatási javaslataikat.

Időpont: 2020. szeptember 10. csütörtök 17:00

Helyszín: Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar
9400 Sopron, Erzsébet u. 9.

COVID-szabályok értelmében a részvételi lehetőség korlátozott, ezért kérjük, jelentkezzen a marketing@soproniborvidek.hu e-mail címen 2020. szeptember 8-ig.

Amennyiben a jelentkezők száma meghaladja a megengedett létszámot, újabb időpontont biztosítunk a tagtársaknak a részvételre.

Az egyetem épületében maszk viselése kötelező!

Ha a Borvidék fontos Önnek, megjelenésére számítunk!

Molnár Ákos sk.
HT elnök

 

Hegyközségi Iroda ügyfélfogadási rendje 09.01-től

Tisztelt Hegyközségi Tagok!

A 25/2020. számú főtitkári utasítás alapján 2020. 09. 01-jétől Hegyközségi Irodánkban és az ügyintézési folyamatokban a következő szabályokat hozzuk:

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

 

Szüret kezdési időpontok 2020.

 

Könnyed, nyári borkóstoló a Mária-szobornál

A Soproni Borút Egyesület tagjaival és Sopron Város Önkormányzatának teljes támogatásával indult meg egy kisebb borkóstoló a Mária-szobor szomszédságában a Várkerületen. A helyi borkedvelők és a Sopronba érkező borturisták első kézből találkozhatnak a soproni borokkal. Minden héten újabb borászok várják személyesen az idelátogatókat.

A rendezvény három héten keresztül tart, ez idő alatt az alábbi nyitva tartással várják a tisztelt nagyérdeműt kiváló soproni borainkkal:

1. hét: Bónis-Reitter Borászat, Taschner Bor- és Pezsgőház, Fényes Pince, Gangl Pince
2. hét: Kocsis Borászat, Ottó Pince, Lővér Pince, Iváncsics Zoltán Pincéje, Vincellér, Molnár Titi Selection
3. hét: Roll Pincészet, Sterlik Pince, Szalay Borászat
A sor még bővülhet.

 

Nyitva tartás a hét minden napján:

 

Hétfőtől-csütörtökig: 18:00-21:00
Péntek-szombat: 17:00-22:00
Vasárnap: 17:00-21:00
 

Borvidéki Marketing Kampány – Molnár Ákos elnök úr levele

Tisztelt Szőlészek és Borászok, Kedves Kollégák!

Az életünk megszokott rendjét fenekestül felforgató világjárvány az élet minden területén komoly kihívások elé állít mindannyiunkat. A vendéglátással, turizmussal ezer szálon kötődő -amúgy is megtépázott- ágazatunk ismét súlyos csapást szenved el.

A megújulás, rendszerbe foglalt tudatos építkezés igénye már a járvány előtt is megfogalmazódott a borvidék néhány lelkes szereplőjének fejében, akik idejüket, saját forrásaikat nem kímélve munkába kezdtek, nagyratörő terveket szőttek, stratégiát készítettek.

Ezt a már célegyenesbe fordult munkát akasztotta meg körülöttünk dúló vész. Ezeket a közép és hosszútávú céljajinkat nem feladva, de egy időre félretéve reagálnunk kell a kialakult helyzetre és a magunk szerény eszközeivel kell segíteni egymást a túlélésben.

A Soproni Borút Egyesület, a Sopron Fertőmenti Hegyközség, a Kőszeg és környéke-Vaskeresztes és környéke Hegyközség, a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a munka zömét végző önzetlen civilek az elmúlt időszakban példaértékű munkát végeztek, melynek eredményeképpen az alábbi, termelőtársainkat segítő programokat tudjuk elindítani a következő napokban:

A kialakult szomorú helyzetben megannyi bajunkon túl azonban lássuk meg a lehetőségeket is! Lehetőséget arra, hogy a borvidékünk hosszú ideje tartó leépülését megállítsuk és bizakodással a jövőbe tekintve elkezdjünk építkezni. Egy válság mindig jó alkalom az újrateremtésre. Értékeinket tovább vihetjük, hibáinkat pedig hátunk mögött hagyhatjuk.

Ez az időszak az összefogásé, a szolidaritásé. Csak összekapaszkodva, egymást segítve vészelhetjük át ezt a vészterhes időszakot. Tartsunk össze, segítsük egymást, szőlészekként, borászokként mutassunk pozitív közösségi példát!

Jó egészséget kíván minden tagtársának:

 

Molnár Ákos
HT elnök