Borvidéki Marketing Kampány – Molnár Ákos elnök úr levele

Tisztelt Szőlészek és Borászok, Kedves Kollégák!

Az életünk megszokott rendjét fenekestül felforgató világjárvány az élet minden területén komoly kihívások elé állít mindannyiunkat. A vendéglátással, turizmussal ezer szálon kötődő -amúgy is megtépázott- ágazatunk ismét súlyos csapást szenved el.

A megújulás, rendszerbe foglalt tudatos építkezés igénye már a járvány előtt is megfogalmazódott a borvidék néhány lelkes szereplőjének fejében, akik idejüket, saját forrásaikat nem kímélve munkába kezdtek, nagyratörő terveket szőttek, stratégiát készítettek.

Ezt a már célegyenesbe fordult munkát akasztotta meg körülöttünk dúló vész. Ezeket a közép és hosszútávú céljajinkat nem feladva, de egy időre félretéve reagálnunk kell a kialakult helyzetre és a magunk szerény eszközeivel kell segíteni egymást a túlélésben.

A Soproni Borút Egyesület, a Sopron Fertőmenti Hegyközség, a Kőszeg és környéke-Vaskeresztes és környéke Hegyközség, a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a munka zömét végző önzetlen civilek az elmúlt időszakban példaértékű munkát végeztek, melynek eredményeképpen az alábbi, termelőtársainkat segítő programokat tudjuk elindítani a következő napokban:

A kialakult szomorú helyzetben megannyi bajunkon túl azonban lássuk meg a lehetőségeket is! Lehetőséget arra, hogy a borvidékünk hosszú ideje tartó leépülését megállítsuk és bizakodással a jövőbe tekintve elkezdjünk építkezni. Egy válság mindig jó alkalom az újrateremtésre. Értékeinket tovább vihetjük, hibáinkat pedig hátunk mögött hagyhatjuk.

Ez az időszak az összefogásé, a szolidaritásé. Csak összekapaszkodva, egymást segítve vészelhetjük át ezt a vészterhes időszakot. Tartsunk össze, segítsük egymást, szőlészekként, borászokként mutassunk pozitív közösségi példát!

Jó egészséget kíván minden tagtársának:

 

Molnár Ákos
HT elnök